Изцяло онлайн кандидатстване

РЕВОЛЮЦИЯ В ПОКУПКАТА НА НОВ АВТОМОБИЛ: ОТП ЛИЗИНГ СТАРТИРА ПЪРВАТА ДИГИТАЛНА ПЛАТФОРМА ЗА ОНЛАЙН ИЗБОР И ФИНАНСИРАНЕ НА АВТОМОБИЛИ НА ЛИЗИНГ В БЪЛГАРИЯ

РЕВОЛЮЦИЯ В ПОКУПКАТА НА НОВ АВТОМОБИЛ: ОТП ЛИЗИНГ СТАРТИРА ПЪРВАТА ДИГИТАЛНА ПЛАТФОРМА ЗА ОНЛАЙН ИЗБОР И ФИНАНСИРАНЕ НА АВТОМОБИЛИ НА ЛИЗИНГ В БЪЛГАРИЯ

ОТП Лизинг, лидер в сферата на финансовите услуги, вдъхновява с онлайн платформа, предлагаща иновативен и изцяло дигитален процес, чрез който изборът, финансирането и получаването на желания автомобил е по-лесно, по-бързо и по-приятно от всякога.

Чрез платформата си Нова Кола.bg , най-голямото лизингово дружество на българския пазар поставя началото на изцяло дигиталното бъдеще в сферата на финансиране на автомобили.

От обширната гама автомобили, представени на българския пазар, до интуитивното онлайн кандидатстване за лизинг, Нова Кола.bg променя изцяло начина, по който се избира и купува автомобил. Само с няколко клика потребителите могат да изберат желания модел по ключови параметри, да направят тест драйв, да кандидатстват за лизинг изцяло онлайн. Бързото одобрение с изгодни условия е още едно от предимставата на Нова Кола .

Тенденцията за дигитализация на услуги и продукти не подмина и автомобилния пазар. Ковид пандемията през 2020-та година  допринесе за скок в развитието на досега несъществуващи дигитални платформи за поръчка на коли директно от производител. Навлизането на „Тесла модела“ на пазара направи революция в начина на поръчка и доставка на коли, което предизвика автомобилните производители да фокусират своите усилия и ресурси в развитието на онлайн канали за продажба на продуктите си. В резултат на това, въпреки че продажбите на нови коли в Европа са спаднали с 29.6% поради пандемията през 2020 г., то продажбите на автомобили през изцяло онлайн платформи са се увеличили с внушителните 645%, сочат проучванията от ECG Business Intelligencе. Според тях, в потребителската пътека на 53% от продажбите на нови коли в Европа след 2020 г. е присъствала някаква онлайн услуга, предоставена от производителя, дилъра на автомобили или от финансиращата институция.

Същата е тенденцията и на пазара на употребявани автомобили. Според проучване на Roland Berger, Европа постепенно догонва САЩ по дял на онлайн продажби на употребявани автомобили, като се очаква той да нарасне до близо 10% от всички продажби през 2025 г. В същия период очакванията за САЩ са нарастване до 18%.

 „ Отчитайки тези цифри и наблюдавайки тенденциите на пазара, спокойно можем да кажем, че в рамките на следващите 5 години над 50% от сделките за автомобили ще се сключват онлайн. Потребителите на Нова Кола.bg са изключително дигитално ориентирани хора между 25-55 години, живеещи основно в София, които предпочитат да си спестят време, вредни емисии в трафик и хартия при проучване и избор на автомобил. Ние продължаваме да развиваме функционалностите Нова Кола.Bg, така че те да откликват на нуждите на потребителите, преди те самите да са ги установили.“, каза Михаил Комитски, Управител на ОТП Лизинг и Член на УС на Банка ДСК.

Нова Кола.bg стартира през 2020 година, като онлайн платформа, която да отговори на новосъздадените нужди и очаквания на потребителите поради условията на Ковид пандемия. В началото фокусът ѝ бе избор на удобна месечна лизингова вноска при покупка на нов автомобил. Вече Нова Кола.bg предоставя цялостно 4D изживяване: 1. Дистанционен избор на автомобил, 2. Дистанционно кандидатстване и одобрение, 3. Дистанционно подписване и 4. Възможност за Дистанционна доставка.

Какво прави Нова Кола.bg толкова уникална? Това е първата дигитална платформа в България, която обединява под един покрив обширен  каталог от нови и употребявани автомобили от различни марки и финансов калкулатор с атрактивни условия, който може да бъде конфигуриран по предпочитаните от клиента лизингови параметри (първоначална вноска, месечна вноска, остатъчна стойност). В началото на 2023 г. включихме в платформата и налични предложения за автомобили втора употреба, за да дадем бърз достъп до коли за покупка. Поради забавянето на доставките на нови автомобили след пандемията, пазарът се промени и търсенето на употребявани автомобили значително се увеличиОфертите в Нова Кола биват актуализирани ежедневно и  предоставят на потребителите по-широк избор от оферти на нови и употребявани автомобили от прозрачни дилъри. Нова Кола не само предоставя възможност за лесен и бърз избор на автомобил, но и директно пресмята всички разходи, свързани с лизинга, чрез вградения онлайн калкулатор.

За да се подобри клиентското изживяване, процесът включва дистанционно одобрение и подписване на документите, както и удобна доставка на автомобила до клиента. Този интуитивен подход не само спестява време, но и прави покупката на автомобил по-удобна и безпроблемна.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

За ОТП Лизинг

ОТП Лизинг 

ОТП Лизинг е дъщерно лизингово дружество на Банка ДСК и е част от Групата ОТП, най-бързо развиващата се финансова група в Източна Европа. Компанията има над 15 годишен опит в предлагането на лизингови решения при условия на финансов и оперативен лизинг и към момента е лидер на този пазарен сегмент.

 

За Нова Кола

Нова Кола е проект на ОТП Лизинг, чиято цел е да улесни клиентите при избора им в закупуването на нов автомобил, при това изцяло онлайн. Нова Кола работи с всички водещи марки автомобили, представени официално на българския пазар, и е първата онлайн платформа в България, в която потребителите могат на едно място да разглеждат различни марки, модели и оферти за лизинг на нови автомобили.