4D изживяване при покупката на автомобил

В настоящата динамично променяща се дигитална ера, иновациите в автомобилната индустрия обхващат всеки един аспект – от производство до начина на покупка. Вече можете лесно и удобно да изберете своя бъдещ автомобил само с няколко клика и от комфорта на вашия дом. За да направи този процес по-бърз и по-приятен от всякога, ОТП Лизинг създаде първата изцяло онлайн платформа, чрез която имате възможност да изберете, финансирате и дори да заявите тест драйв и дистанционна доставка на желаното от вас превозно средство.

Чрез новия онлайн асистент Novakola.bg, най-голямото лизингово дружество на българския пазар поставя началото на изцяло дигиталното бъдеще в сферата на финансирането на автомобили. Платформата обединява обширен каталог от нови и употребявани коли заедно с вграден финансов калкулатор с атрактивни условия, който директно пресмята всички разходи, свързани с лизинга, спрямо вашите критерии и месечния ви доход. По този начин можете да прецените колко можете да си позволите за месечна вноска, гарантирайки ви по-ефективно управление на личните финанси и време. Електронният процес елиминира необходимостта да обикаляте всички шоуруми, а само с няколко клика можете да заявите и пробно шофиране на мечтана от вас кола в удобен час.

NovaKola.bg работи с водещи марки автомобили, представени официално на българския пазар, а наличните оферти се актуализират на ежедневна база. Дигиталното кандидатстване за финансиране е съпроводено с бърз отговор от ОТП Лизинг и удобно подписване на документите изцяло онлайн. За максимално улеснение клиентите могат да се възползват и от възможността за доставка на автомобила до адреса, посочен от тях.

Следващите стъпки от оптимизиране на платформата включва API интеграции с партньорите, както и увеличението на броя предлагани нови и употребявани автомобили. Това е повлияно от последните тенденции в Европа, където се наблюдава по-висок дял на онлайн продажби на коли втора употреба и се очаква той да нарасне до близо 10% от всички продажби през 2025 г.

Отчитайки тези цифри и наблюдавайки тенденциите на пазара, спокойно можем да кажем, че в рамките на следващите 5 години над 50% от сделките за автомобили ще се сключват онлайн. Потребителите на Novakola.bg са изключително дигитално ориентирани хора между 25-55 години, живеещи основно в София, които предпочитат да си спестят време, вредни емисии в трафик и хартия при проучване и избор на автомобил. Ние продължаваме да развиваме функционалностите Novakola.bg, така че те да откликват на нуждите на потребителите, преди те самите да са ги установили,” казва Михаил Комитски, управител на ОТП Лизинг и член на УС на Банка ДСК.

Освен това, съвсем скоро клиентите на ОТП Лизинг, които искат да сменят автомобила си, ще имат възможност и да го добавят в Novakola.bg за продажба с преференциални условия.